Dienstenaanbod

Quickscan
Een quickscan is een snelle manier om te achterhalen wat de oorzaak is van financiële problemen. Samen met de werknemer brengen we de volledige financiële situatie in kaart; alle inkomsten, uitgaven, schulden en vermogen worden op rij gezet en geanalyseerd. Op basis van deze inventarisatie volgt een plan van aanpak waarin handvatten worden gegeven voor het oplossen van de financiële problematiek. Vaak is deze quickscan voor uw werknemer ook voldoende om zelfstandig verder te kunnen.

Budgetcoaching
Waar een quickscan onvoldoende blijkt wordt aanvullende coaching aangeboden. De doelen van de budgetcoaching worden opgesteld in overleg met zowel werkgever als werknemer. Het doel is immers de nadelige gevolgen voor uw bedrijf te beperken. Een voorbeeld van een doel kan zijn het oplossen van een loonbeslag. De duur en intensiviteit van de budgetcoaching wordt in overleg en op maat afgestemd.

Stabilisatietraject
Als uit de quickscan of de budgetcoaching blijkt dat schuldhulpverlening noodzakelijk is kunnen wij uw medewerker hiernaar begeleiden. Dit traject bestaat uit het stabiliseren van de inkomsten en uitgaven én het verzamelen van alle gegevens die nodig zijn om schuldhulpverlening te starten. Dit complete dossier wordt vervolgens aangeboden aan de gemeente die verantwoordelijk is voor de schuldhulpverlening. Door de inzet van dit stabilisatietraject kan de wachttijd bij de gemeente aanzienlijk verkort worden.

Interactieve presentatieIMG_3501b
Het is belangrijk om uw medewerkers te laten merken dat financiële problemen binnen uw bedrijf bespreekbaar zijn. Dit kunt u op verschillende manier doen. We kunnen een interactieve presentatie (toolbox) geven over het huishoudboekje, over de toeslag en over de belastingaangifte.

Belastingspreekuur
Tijdens het belastingspreekuur bij u op kantoor komen uw medewerkers individueel langs om hun belastingaangifte te controleren / in te dienen. Daarnaast controleren we de toeslagen en biedt dit hen de mogelijkheid om onder het mom van “belastingaangifte doen” andere financiële vragen te stellen. Het belastingspreekuur is bij uitstek geschikt om in te zetten als u nog geen idee heeft welke medewerkers er financiële zorgen hebben.

Maatwerktraject
Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken. Neem gerust contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek.

Top